Русија Србија

ПРОЦУРИЛИ ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ РАЗГОВОРА – ПУТИН ПИТАО ВУЧИЋА: Србија је пријатељ Русији? Одговор ће вас изненадити

Фото: Јутјуб

На конференцији за медије српског покрета Двери испред Владе Србије, др Иван Костић је открио детаље разговора Владимира Путина и Александра Вучића, којем су путем видео линка присуствовали и преводиоци и делегати.

Поводом срамног гласања представника Србије у УН за избацивање Русије из Савета УН за људска права, на данашњој конференцији су говорили потпредседник Двери мр Иван Костић и председник Двери Бошко Обрадовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Србија је на корак од увођења санкција Русији! Најновије гласање у Уједињеним нацијама је показало да Влада Србије дефинитивно пристаје на уцене Запада када је у питању однос према Руској Федерацији. Иако Србија нема никакву обавезу да усклађује спољну политику са ЕУ, Вучић и Влада Србије то раде јер су их западни ментори довели због тога на власт и јер их сада уцењују са безбројним криминалним и коруптивним аферама у самом врху власти. Влада Србије на овај начин свесно пристаје да изгуби подршку Русије у Савету безбедности и да им то буде изговор за признање Косова које ће бити следећа уцена од стране бриселских чиновника“, нагласио је Костић.

Он је открио и детаље разговора између Путина и Вучића, које је сазнао директно од Руса.

Бошко Обрадовић је истакао да режим доноси одлуке уперене против Русије и питао где су сад сви они „русофили“ у власти попут Дачића?

„Као што сам и најавио, после избора су уследили даљи кораци уперени против Русије од стране Вучићеве власти, а овога пута то је гласање за избацивање Русије из Савета УН за људска права. Очигледно је да овим скандалозним чином, Александар Вучић враћа дугове према НАТО земљама које су га и довеле на власт 2012. године. С тим у вези се поставља неколико питања: да ли је уцењена држава Србија или њен председник? Где је Ивица Дачић док Србија гласа против Русије? Где су сви они русофили из СНС док њихов председник забада нож у леђа пријатељској држави?“

Бошко позива на формирање Патриотског блока како би се спречила издаја Русије од стране Србије.

„Са друге стране, трагично је да си и из дела опозиције чују гласови да би урадили исту ствар као и Александар Вучић да су на његовом месту. То само говори о чињеници да не постоје разлике у вођењу политике између прозападне опозиције, са једне стране и Вучића и СНС, са друге стране. Зато, позивам све патриотске парламентарне и ванпарламентарне странке на сарадњу и формирање широког опозиционог Патриотског блока. Тај блок би се најоштрије борио против увођења санкција Русији, као и против било каквог гласања за НАТО и против Русије у УН. Само уједињен Патриотски блок може спречити издају српских интереса. Издаја Русије је издаја Србије и српских националних и државних интереса које Русија штити у СБ УН, а пре свега очувања КиМ у саставу Србије и опстанка РС. Само уједињен Патриотски блок може спречити издају српских интереса!“

Извор: Србин.инфо