Србија

ПРОТИВ СРБИЈЕ У ТОКУ СТРАШАН ХИБРИДНИ РАТ! Разлог је само један!

Готово свакодневно стижу дојаве о подметнутим бомбама у авионима ‘Ер Србије’, а сада и у највећим тржним центрима. Министар Вулин: Праве нам озбиљну економску штету. Ово је хибридни рат који се води против нас због независне политике

Стране службе воде специјални рат ‘лажним бомбама’ против Србије зато што наша држава није увела санкције Русији. Од средине марта готово свакодневно стижу дојаве о постављеном експлозиву у авионима ‘Ер Србије’ који лете за Москву и Санкт Петербург, а од ове недеље кренуле су и дојаве о ‘бомбама’ у највећим тржним центрима у Београду, Нишу и другим градовима!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Скоро све ове претње, како је полиција утврдила, долазе са истог мејл сервиса ‘Протонмејл’ у Швајцарској, а ИП адресе компјутера са којих се шаљу дојаве о бомбама налазе се у Украјини и још две друге европске земље.

Кажњавају нас

Министар полиције Александар Вулин каже да се овом и оваквом прљавом кампањом држави прави озбиљна економска штета и да је све то део притисака на власт у Београду.

– Нема сумње, ово јесте хибридни рад против нас, а ми смо криви зато што водимо независну спољну политику – наглашава Вулин.

Према његовим речима, западни моћници на овај начин покушавају да нас економски казне и исцрпе, а држава тачно зна ко све стоји иза ових напада.

– Када затворите тржни центар, па док све не проверите, док не вратите људе, ви сте изгубили читав дан, пропали су бројни послови… Нико онда неће куповати у том тржном центру, избегаваће људи да оде тамо. То јесте специјални, економски рат који се води против нас! Ми то знамо, али на сваку дојаву морамо да реагујемо. Убудуће ћемо се трудити да превентивно делујемо, да проверимо све тржне центре пре отварања и почетка рада – каже Вулин, додајући да су ‘лажне бомбе’ организоване из више страних центара моћи.

– Последњи напад је дошао са сервера из Швајцарске. Имамо поуздана сазнања ко стоји иза ових напада, нешто можемо, а нешто још не можемо да докажемо. Обратили смо се и међународној заједници, затражили смо помоћ у проналажењу оних који шаљу претње, то је озбиљно кривично дело свуда у свету. Више земаља ЕУ је укључено у ово, једна посебно, плус Украјина, одакле стиже највише дојава… – упозорава Вулин.

Случајно или не, тек у јеку лажних дојава о бомбама у Србији, амерички генерал Весли Кларк, командант НАТО пакта током агресије на Србију 1999. године, изненада је јуче допутовао у Приштину и састао се са такозваним премијером Аљбином Куртијем (видите оквир).

Коментаришући све ове наводе, пензионисани потпуковник КОС Љубан Каран каже да је јако битно утврдити ко све конкретно стоји иза хибридних напада на нашу државу.

– Чињеница је да се за претње користи мејл сервис швајцарске компаније, а лако је могуће да иза претњи стоје албански лоби и мафија, који су веома јаки у тој држави. Ипак, нема сумње да је главни организатор, дакле налогодавац, нека моћна западна обавештајна служба, која издаје директиве извршиоцима. Кључно је да ове претње треба схватити озбиљно. Не смеју се игнорисати, јер они који су спремни ово да раде можда су спремни и да заиста поставе бомбу! – упозорава Каран.

Рат без оружја

Професор безбедносних наука Мирослав Бјеговић каже да је Србија на удару рата који се води без оружја.

– Тај рат пласирају западне обавештајне службе у виду дезинформација и безбедносних претњи, првенствено против цивила. На делу су класичне методе хибридног рата против Србије, које имају циљ да сломе одлучан државни став да нема увођења санкција Русији. Свакако је безбедносно интересантан и податак да је злогласни генерал Кларк баш сада у Приштини, јер не треба заборавити какву су улогу имали амерички генерали у планирању акције етничког чишћења Срба у Хрватској, али и НАТО агресији на Србију 1999. године – закључује Бјеговић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс