Русија

Путин донео одлуку да ликвидира Украјину као државу

Русија наставља да спроводи специјалну војну операцију у Украјини.

Паралелно са током непријатељстава, контакт групе две земље воде разговоре. Преговори ће се наставити јер су за западне земље димна завеса дипломатије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки експерти изражавају забринутост да би Русија могла закључити неповољан споразум са Украјином. Међутим, колумниста РИА Новости Петр Акопов сматра да неће бити мира и да ће украјинска држава бити „демонтирана“.

Према Акопову, јавно мњење је сада узнемирено током преговора. Експерт истовремено наглашава да руски лидер не може директно да даје изјаву да ће Украјина бити ликвидирана као држава, али да је таква одлука већ донета.

Преговори ће се наставити јер су за западне земље димна завеса дипломатије. Истовремено, Оружане снаге Руске Федерације ће остварити своје циљеве.

Подсетимо, Русија је 21. фебруара признала суверенитет ЛДНР. То је учињено након што је Украјина поново почела интензивно гранатирање насеља у Донбасу.

Руководство република одлучило је да евакуише цивиле у суседне регионе Русије и затражило је хитну помоћ од Москве.

Руски председник Владимир Путин најавио је 24. фебруара специјалну операцију демилитаризације и денацификације Украјине.

Треба напоменути да рат у Донбасу траје већ 8 година. Почело је након што су Луганска и Доњецка области Украјине одбиле да признају легитимитет нове власти која је дошла на власт после пуча у Кијеву.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс