Русија

ПУТИН НАРЕДИО ШОЈГУУ: „Да никоме не падне на памет да нападне“

Фото: Јутјуб

Русија ће ојачати своје западне границе тако да се одржи неопходни паритет и како „никоме не би пало на памет да је нападне“, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Како је рекао, министар одбране Русије Сергеј Шојгу известио је руског лидера Владимира Путина да земље НАТО-а јачају војни потенцијал на западним границама Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Путин је дао инструкције Шојгуу и наше Министарство одбране сада ради на томе да разради план узвратног повећања и јачања нашег војног потенцијала на западним границама. Наравно, то ће бити учињено тако да будемо заштићени, да одржимо неопходни паритет у свему и тако да никоме не падне на памет да нас нападне“, рекао је Песков у интервјуу за телевизију „Белорусија 1“.

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио почетак војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Касније је Министарство одбране Русије нагласило да руска војска не наноси никакве ударе по градовима Украјине: војна инфраструктура се онеспособљава високопрецизним средствима.

Извор: sputniknews

Ознаке