Свет

ПУТИН ПОКРЕЋЕ ОПШТУ МОБИЛИЗАЦИЈУ, КРЕЋЕ ТОТАЛНА ИНВАЗИЈА?

Руски председник Владимир Путин покренуће свеопшти рат против Украјине, открили су руски и западни неимовани званичници, преносе медији у Великој Британији.

Како наводи таблоид Мирор, у прилог тези да ће се руски председник одлучити на тоталну инвазију на Украјину иде и то што руске медији у Русији све чешће користе реч „рат“, уместо „специјална војна операција“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Војска је бесна јер је пропао „блицкриг“ на Кијев – рекао је извор близак војсци Руске Федерације за британски Телеграф и додао да војни званичници од Кремља траже општу мобилизацију.

– Војска тражи освету за неуспехе у прошлости. Изгледа да их је Путин овај пут чуо – наводи извор.

Иначе, Република је већ писала о раздору у Кремљу пошто су делови моћног безбедносног блока „соловики“, састављеног углавног од бивших припадника КГБ, руском председнику замерили што је одлучио да се фокусира на орграничени рат и територију Донбаса, уместо, како се наводи, на целу Украјину.

– Унутрашња трвења у Кремљу око општег рата у Украјини дошла су до изражаја пошто је приметна дистанца између моћника из Кремља и самог Путина – рекао је тада Андреј Солдатов, руски експерт за безбедност.

Подсетимо, британски министар одбране Бен Валас рекао је да постоји висок степен вероватноће да ће Путин покренути мобилизацију у наредних неколико недеља, с обзиром на губитке руске војске у Украјини.

– Вероватно ће објавити да је у рату са свим нацистима света и да је неопходна мобилизација руског народа – рекао је он.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс