Свет

Путин саопштио: РУСИЈА НЕЋЕ ПРЕКИНУТИ РАТ ДОК НЕ ИСПУНИ…

Председник Русије, Владимир Путин, рекао да је „трагедија у Донбасу натерала Русију да покрене специјалну операцију у Украјини“, те да ће захваљујући Русији у Донбасу завладати мир.

Путин рекао је да је Русија започела сукоб у Укрјаини зато што је на то, према његовим речинма, била била натерана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Трагедија у Донбасу нас је на то натерала. Пуних осам година је било бомбардовано подручје Луганске Народне Републике, и становницима је било веома тешко. Трагедија у Донбасу нас је натерала да покренемо специјалну операцију“, рекао је председник Русије.

Путин је потом описао како се током претходних осам година променио живот у Донбасу и да је људима који ту живе изузетно тешко.

„Свих ових осам година било је бомбардовања, артиљеријских удара и непријатељстава. И наравно, људима је било веома тешко. Живот је био другачији за људе на Криму, у Севастопољу – то је очигледно. Али трагедија која се догодила у Донбасу, укључујући и Луганску Народну Републику, приморала је Русију да покрене ову војну операцију, које су сада сви добро свесни. Пре свега, рекао сам то на самом почетку, са циљем да ова операција помогне нашим људима који живе у Донбасу“, поручио је он.

Говорећи о наставку и крају рата у Украјини Путин је рекао да ће Русија бити доследна обећањима која је дала.

„Русија ће деловати доследно, постићи ћемо нормализацију живота у Донбасу. Захваљујући Русији, у Донбасу ће завладати мир. Тако ће и бити“, рекао је Владимир Путин обраћајући се учесницима на седници савета платформе „Русија – земља могућности“

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО