Русија

ПУТИН ЗАЛЕДИО ЗАПАД: Ако се неко умеша у ситуацију у Украјини – следи МУЊЕВИТ УДАР

Руски председник Владимир Путин саопштио је данас да су донете све одлуке о реаговању Москве у случају да дође до претње стратешкој безбедности Русије и упозорио да ће се било која земља која покуша да се умеша у дешавања у Украјини суочити са брзим одговором Русије.

– Ако се неко умеша у ситуацију у Украјини и буде стварао претњу стратешког карактера – удар ће бити муњевит – упозорио је Путин, и истакао да ће Москва у ту сврху употребити средства која не поседују њени противници.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски лидер је поручио да су планови, како је рекао, руских противника, да униште земљу санкцијама, пропали.

– Противници су дуго водили економски рат против Русије и уводили су корак по корак нова и нова ограничења у виду санкција, користећи разне изговоре, а понекад и без изговора – рекао је Путин, преноси агенција ТАС.

Говорећи о економском стању земље, рекао је да руска рубља, банкарски систем, транспортни сектор и привреда у целини одолевају санкцијама које су уведене Москви и обећао одговор на покушаје да се Русија изолује.

Руско министарство финансија очекује да ће се бруто домаћи производ смањити за 8,8 одсто у 2022. години у свом основном сценарију, или за 12,4 одсто по конзервативнијем сценарију, показано је у документу у који је Ројтерс имао увид.

Говорећи о застрашивању руских новинара, Путин је поручио да је уверен да ће ти покушаји застрашивања пропасти.

– Оно што желим да кажем и у шта сам потпуно сигуран јесте да су овакви покушаји застрашивања оних који раде у медијском простору, застрашивања руских новинара који заузимају патриотски став, осуђени на тотални неуспех – рекао је руски лидер.

Према његовим речима, специјална војна операција је спречила стварну опасност која би се десила на руској територији.

– Морамо јасно да схватимо да су наши војници и официри спречили стварну опасност која се надвила над нашом земљом – оценио је Путин.

Додао је да су војници и официри „својом храброшћу, одлучношћу и херојством спречили масовни сукоб који би се одвијао на руској територији, али по туђим сценаријима“.

Извор: Танјуг