Русија

Руси открили: Ускоро ће морати да дођу на разговор са нама, али то више неће бити разговори из јануара

Колективни Запад ће пре или касније бити приморан да одустане од агресивне реторике према Русији, каже Василиј Колташов, шеф Центра за политичка економска истраживања Института за ново друштво.

Одлуком да појачају санкциони притисак на Москву због специјалне војне операције коју руске оружане снаге изводе у Украјини, САД и ЕУ су себи нанеле више штете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре свега, говоримо о економској компоненти, приметио је стручњак. Данас се у Европи и Сједињеним Државама бележе катастрофалне стопе инфлације. Пораст цена утицао је на скоро све основне робе, укључујући храну, гас, гориво за аутомобиле и још много тога.

Према Колташову, западно друштво неће дуго толерисати овакво стање ствари и пристаће на дијалог са Москвом.

„Биће неких преговора, али то неће бити они преговори као у јануару ове године, када је Русија причала о међусобној безбедности и црвеним линијама, а друга страна се правила да ништа не види и не чује“, сматра економиста.

Уз то, Запад је претрпео озбиљне губитке имиџа. У ствари, он је изгубио образ у очима међународне заједнице запленом руских девизних резерви, нагласио је Колташов.

Сада је свету постало сасвим очигледно да Сједињене Државе своје финансијске привилегије самовољно користе као полугу притиска на непожељну земљу, а Европска унија није независан субјект међународних односа.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs