Русија

Русија је у стању да обори долар изванредним потезом

Руска Федерација је у стању да спроведе јединствену економску стратегију, која ће постати додатни фактор у лишавању долара статуса међународне резервне валуте.

Овај закључак су донели аналитичари кинеске новинске агенције Баијиахао. Аутори материјала су детаљно говорили о стратешким одлукама Москве, а такође су објаснили како је Русија у стању да обори долар уз помоћ изванредног корака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Аналитичари Баијиахаоа подсећају да је Руска Федерација већ предузела активне кораке у циљу дедоларизације привреде.

Такве мере су омогућиле да се финансијски систем обезбеди од спољних претњи. Осим тога, Москва је променила процедуру плаћања за испоруку природног гаса, захтевајући да Европа плаћа у рубљама.

Кинески новинари су уверени да је овакав приступ Русије изузетно успешан, јер задаје болан ударац долару.

Москва америчкој валути одузима поуздану позицију на међународном финансијском тржишту претварајући обрачуне са својим партнерима у национални новац.

Аутори материјала су сигурни да је Русија способна да обори долар уз помоћ изванредног корака.

Реч је о мерама због којих ће сви уговори са непријатељским земљама бити претворени у обрачуне у рубљама. Тако ће се испоруке нафте, дрвета и других важних сировина вршити по руским условима.

„Ово ће бити изванредан потез који ће значајно ојачати рубљу и срушити долар, као и у великој мери ублажити утицај америчких и западних санкција“, уверен је Баијиахао.

Одлучна акција Москве да промени уговоре омогућиће Русији да постигне значајне економске резултате. Земље ће моћи да побегну од коришћења америчког долара као глобалне резервне валуте.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs