Русија

Русија спремна да прогласи примирје! ОВО СУ УСЛОВИ!

„Руска војска је спремна да у среду прогласи примирје у Маријупољу, како би милитантни националисти и страни плаћеници могли да положе оружје и предају се“ – изјавио је вечерас командант Контролног центра националне одбране Русије генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

Упркос одсуству било какве акције власти у Кијеву да спасу своје војнике, а имајући у виду неодговорност државних званичника за тужан исход јединог отпора у Маријупољу, Војска Русије, руководећи се искључиво хуманим начелима, националистима и страним плаћеницима поново нуди могућност да положе оружје и предају се, рекао је Мизинцев, додавши да примирје почиње у 14 сати по московском времену.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је нагласио да свима који се предају Русија гарантује живот и медицинску помоћ и подсетио да је руска војска показала да поштује Женевску конвецију у поступању са ратним заробљеницима, укључујући и маринце који су се предали.

Мизинцев је рекао да од 13 часова по московском времену две стране могу да успоставе контакт, уколико украјински војници буду желели да прихвате понуду.

Примирје ће почети уколико руска страна истакне црвену, а украјинска белу заставу дуж читавог периметра челичане Азостал, казао је Мизинцев.

Уколико буде тако, украјински војници и страни плаћеници би почели да се пређу од 14 часова, прецизирао је Мизнцев, који је позвао власт у Кијеву да поступи разумно и да својим војницима да инструкције да обуставе бесмислени отпор.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс