Русија

Руски адмирал упозорио: Држимо вас на нишану

Снаге Балтичке флоте пратиће акције бродова НАТО-а током војних вежби које почињу у том региону, а у случају агресивних планова све мете ће бити „на нишану“, рекао је за Спутњик бивши командант Балтичке флоте, адмирал Владимир Валујев.

„Циљ војних вежби које одржава НАТО је да се покаже снага и јединство савезника. Међутим, Балтичка флота има довољно обалских система и бродске посаде да се супротстави претњама. Врши се извиђање свим средствима. У случају да се јаве агресивни планови, све мете ће нам бити ‘на нишану’“, упозорио је адмирал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је подсетио да су у недавној прошлости бродови НАТО-а, заједно са руском Балтичком флотом, сваке године одржавали војне вежбе „Балтопс“ у циљу увежбавања интеракције на води и копну.

„Међутим, сада сценарио више личи на пробу десанта на обалу с циљем напредовања на исток. Али ми смо спремни за то“, рекао је он.

Како је саопштила раније прес-служба главног штаба естонских Одбрамбених снага, бродови прве сталне поморске противминске групе НАТО-а СНМГ1 упловили су у Балтичко море где ће учествовати у војним вежбама са суседним земљама Алијансе и партнерским земљама. Примарни задатак је да се демонстрира присуство савезника у региону Балтичког мора и да се одрже заједничке војне вежбе са естонском Ратном морнарицом

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com