Русија

„РУСКИ КОМАНДАНТИ СУ МИ ПОСЛАЛИ МАПЕ, ЗАДАЦИ СУ ЈАСНИ!“ Огласио се Кадиров

Кадиров се огласио на свом Телеграм профилу.

У свом видеу на друштвеној мрежи Телеграм чеченски лидер Рамзан Кадиров је тврдио да су му руски команданти послали мапе које показују план напада на Украјину „тачку по тачку“, укључујући освајање престонице Кијева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Примио сам извештаје и мапе у 2.00 ујутро. Тачке су означене, задаци су јасни. Већ почињемо да радимо конкретно, тачку по тачку“ рекао је Кадиров у понедељак у видеу објављеном на свом каналу на Телеграму.

„Њузвик“ преноси да су Кадировљеве тврдње да ће руске снаге покренути офанзиву на Кијев дошле недуго након што је Кремљ рекао да ће повући своје трупе и смањити војне операције у подручју око престонице.

„Биће више офанзивног рада, не само у Маријупољу већ и у другим насељима, градовима и селима. Луганск и Доњецк, пре свега ћемо их ослободити. Тај задатак је поставио главнокомандујући, председник Владимир Путин. А онда ћемо освојити Кијев и све друге градове“, истакао је Кадиров.

Он је додао да „циљ није да се заузму градови већ да се униште сви бандеровци, нацисти и шејтани (ђаволи) који се боре на украјинској страни“. Израз „бандеровци“ односи се на присталице Степана Бандере, украјинског политичара из доба Другог светског рата и сарадника нациста.

Није одмах јасно да ли је Кадиров намеравао да својим снимком прошири лажне обавештајне податке који се тичу Путинове војне стратегије у Украјини.

Лукашенкова мапа

Почетком марта је белоруски председник Александар Лукашенко је у програму уживо поделио план руске инвазије на Украјину.

Кратак видео који је на друштвеној мрежи Твитер поделио белоруски новинар Тадеуш Гицан приказује како Лукашенко упире прстом на мапу Украјине која је подељена на четири дела. Гицан је написао у посту: „Оно што изгледа као права мапа инвазије“.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО