Свет Србија

РУСКИ МЕДИЈИ ОТКРИЛИ: Ево чиме су уценили Србију да гласа за избацивање Русије из УН

Српској страни је на овим преговорима јасно стављено до знања да, уколико Србија не жели да подржи резолуцију против Русије, може да остане без сирове нафте, а то би, заузврат, тешко погодило српску привреду.

Западне земље запретиле су да ће Србију оставити без нафте и инвестиција ако не гласа за повлачење Русије из Савета УН за људска права (ХРЦ). Ово је објавио лист Вечерње новости, позивајући се на извор, а преноси руски медиј Газета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напомиње се да су се дан пре гласања амбасадори земаља Европске уније и Г7, као и нови амбасадор САД у Београду Кристофер Хил, састали са министром спољних послова Србије Николом Селаковићем.

Како наводи издање, српској страни је на овим преговорима јасно стављено до знања да, уколико Србија не жели да подржи резолуцију против Русије, може да остане без сирове нафте, а то би, заузврат, тешко погодило српску привреду. Запад је такође запретио одузимањем инвестиција које су у овој земљи.

Дипломате нису криле да ће Србија, уколико не подржи резолуцију у УН, бити сматрана „декласираним противником“ колективног Запада у конфронтацији са Руском Федерацијом, пишу Вечерње новости.

Генерална скупштина УН је 7. априла , након гласања, усвојила резолуцију којом се суспендује учешће Русије у Савету за људска права, помоћном телу Генералне скупштине. Међу онима који су гласали за искључење Русије била је и Србија, али је председник те земље Александар Вучић касније објаснио да је та република изгласала суспензију чланства Русије због притисака и уцена Запада.

Извор: Новости/srbijadanas.com