Свет

СЛЕДИ ХАОС! Украјина одбила Путинов ултиматум

Руси су позвали украјинску војску да се преда и напусти Азовстал, а нагласили су да понуда важи само пар сати!

Украјинске снаге наставиће да бране град Мариупољ упркос ултиматуму Русије, саопштили су у недељу званичници Мариупоља. Саветник градоначелника Мариупоља одговорио је на захтев руског Министарства одбране да се украјински војници који се и даље опиру у делу града треба да се предају, рекавши да украјинске снаге настављају борбу, пренео је CNN.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Окупатори су у суботу увече најавили да ће обезбедити „коридор за предају“ за преостале трупе. Али од данас наши браниоци настављају да држе одбрану – рекао је Петро Андриушченко.

Мариупољ, стратешка лука на Азовском мору, налази се у центру напора Русије да повеже своје снаге на истоку и југу Украјине.

Андриушченко је такође рекао да се отпор Русима наставља даље од челичане Азовстал, гигантског објекта који је био бастион за украјинске снаге које се боре у Мариупољу.

– Упркос жељи окупатора да покажу да је место непријатељстава ограничено на челичану Азовстал, то не одговара стварности – рекао је он.

– Синоћ је дошло до борби у улици Таганрог која се налази пет километара од Азовстала –

Он је рекао да су „у току борби окупатори поново тешком артиљеријом гранатирали приватне стамбене куће. Настављено је и гранатирање лучког подручја“.

ЦНН који је пренео вест није могао одмах да потврди да ли се борбе воде негде друго.

 

 

 

 

 

 

Извор: Srbijadanas.com/CNN