Србија

СНЕГ У АПРИЛУ У СРБИЈИ: Стиже нам јако захлађење

У СУБОТУ на северу Србије облачно уз захлађење са кишом, а у централним и јужним пределима променљива облачност и релативно топло са сунчаним интервалима и могућим локалним пљусковима.

Ветар на северу Србије слаб до умерен северозападни и у појачању поподне, а на југу Србије умерен до појачан југозападни. На северу Србије ће јутро бити топлије од вечери због захлађења током дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Притисак испод нормале. Минимална температура од 3°Ц на северу Војводине (увече је минимална) до 9°Ц на југу Србије, а максимална дневна од 8°Ц на северу Војводине до 19°Ц у Неготину, Зајечару и Пироту. Увече повремена киша и мало хладније него претходне ноћи. Температура у 22х од 3°Ц на северу до 9°Ц на југу Србије.

Београд: У суботу претежно облачно са кишом повремено и падом температуре током поподнева. Ветар слаб северозападни, а поподне и увече умерен. Притисак испод нормале. Јутарња температура 9°Ц, максимална 12°Ц, а минимална увече пре поноћи око 5°Ц. Температура у 22х око 6°Ц са кишом, дакле хладније него ујутру.

Ниш: У суботу променљива облачност и релативно топло са сунчаним интервалима и могућим локалним пљусковима. Ветар умерен до појачан југозападни. Притисак испод нормале. Минимална температура 9°Ц, а максимална до 18°Ц.

Ужички регион: У суботу променљива облачност са сунчаним интервалима и могућим локалним пљусковима. Ветар умерен југозападни. Притисак испод нормале. Минимална температура од 6°Ц до 8°Ц, а максимална дневна од 14°Ц до 15°Ц. На Златибору и Тари повремена киша и пљускови и киша и највише до 8°Ц на 1000 мнв уз пад температуре поподне.

Војводина: У суботу облачно уз захлађење са кишом. Увече на Фрушкој Гори суснежица. Ветар пре подне слаб северозападни, а поподне и увече умерен и у појачању. Притисак испод нормале. Јутарња температура од 6°Ц до 8°Ц, максимална дневна од 8°Ц на северу Војводине до 13°Ц на југу Баната, а минимална температура крајем дана од 3°Ц на северу до 6°Ц на југу уз кишу.

Нови Сад: У суботу облачно са кишом и падом температуре током дана. Ветар умерен северозападни, а увече појачан. Притисак испод нормале. Јутарња температура 8°Ц, максимална 10°Ц, а минимална температура увече око 4°Ц са кишом, на врху Фрушке Горе са суснежицом.

Суботица: У суботу облачно са кишом и захлађењем. Ветар умерен северозападни, а поподне и увече појачан. Притисак испод нормале. Јутарња температура 6°Ц, максимална 8°Ц, а минимална температура увече око 3°Ц са кишом и суснежицом после поноћи.

Временска прогноза за наредне дане

У недељу захлађење у свим крајевима уз кишу, а могућа је суснежица и снег и у нижим пределима на северу и западу Србије у току јутра. Поподне падавине престају, најпре на северу Србије. Ветар умерен северозападни. Притисак испод нормале.

Минимална температура од 0°Ц до 4°Ц на југу Србије, а максимална дневна од 5°Ц до 9°Ц. У понедељак, уторак и среду све топлије са сунчаним интервалима. У среду крајем дана киша на југоападу и југу.

 

Извор: Мондо