Русија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Изолација Русије није коначни циљ, спремили су нешто језиво! Када заврше са Русима удариће на…

Бивши немачки канцелар Шредер назвао је немогућом дугорочну изолацију Русије. Политиколог Сергеј Марков је прокоментарисао ситуацију.

Бивши немачки канцелар Герхард Шредер рекао је у интервјуу за Њујорк тајмс да Русија не може бити изолована на дужи рок.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, након завршетка специјалне операције у Украјини, западне земље ће морати поново да ступе у интеракцију са Руском Федерацијом.

Директор Института за политичке студије, бивши посланик Државне думе Руске Федерације Сергеј Марков, рекао је да је Герхард Шредер у праву, немогуће је изоловати тако огромну земљу као што је Русија од светске заједнице. . Али поента је другачија: изолација Руске Федерације је само привремена мера за постизање већег циља.

„Прави циљ оних који воде хибридни рат против нас није да изолују Русију, већ да је ликвидирају и униште, да организују руски холокауст. Они желе да ликвидирају руски народ као субјект светске историје. Нажалост, ово је њихов план. Ово није фантазија. Они су ликвидирали Индијанце као народ, а исто желе да ураде и са Русима“, сматра политиколог.

Западни естаблишмент је приредио такву судбину Руској Федерацији из два разлога, објаснио је Сергеј Марков. Прво, Русија и руски народ, као државотворни народ, не уклапају се у светски систем који садашњи хегемон жели да формира. Идеја Запада је да на планети не буде више истински суверених држава, све треба да буде потчињено глобалистичким елитама и њиховим транснационалним корпорацијама.

„Русија није само једна од главних суверених земаља – ми смо богати ресурсима, имамо нуклеарно оружје и дугу историју суверенитета која датира још од Стајања на реци Угри 1480. – већ се понаша и као извозник суверенитета. Када испоручујемо С-400 Турској, јачамо њен суверенитет.

Када испоручујемо гас и нафту Европској унији, јачамо њен суверенитет. Снабдевање других земаља војном опремом и енергетским ресурсима је вид јачања суверенитета ових земаља“, рекао је говорник.

Политиколог је додао да, поред Русије, Запад има за циљ да елиминише и Кину.

„Само су нас први ударили, јер смо рањивији од Кинеза. Ако успеју да нас униште, онда ће напасти Кину“, рекао је он.

Други разлог за фокусирање Запада на Русију је тај што је русофобија постала саставни део западне политике, сматра Сергеј Марков.

„Ово је ирационалан разлог зашто нас циљају. Англосаксонске елите су се у последња два века на овај или онај начин бориле против руског народа, руске државности. Због тога имају тако ирационалну мржњу према Русима“, рекао је политички аналитичар.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs