Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Пољска улази у рат са Украјином? Руски шпијун открио ПАКЛЕНИ ПЛАН БАЈДЕНА

Фото: Јутјуб

Заузимање дела Украјине је предвиђено распоређивањем пољских трупа на западу земље, тврди Сергеј Наришкин.

Обавештајни подаци до којих је дошла Русија сугеришу да Пољска и САД раде на плану да Варшава поврати контролу над украјинским областима за које Варшава сматра да јој “историјски припадају”, рекао је шеф руске Спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин, преносе страни медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према наводном плану, у првој фази овог “поновног уједињења” пољски “мировњаци” ће бити распоређени у западној Украјини под изговором “заштите од руске агресије”, открио је Наришкин у саопштењу у четвртак. О детаљима операције сада се разговара између Варшаве и Бајденове администрације, тврди он, додајући да ће она бити изведена без мандата НАТО-а, уз учешће само добровољачких земаља.

Варшава до сада није успела да нађе било коју другу нацију која би се придружила њеном циљу, додао је он. Али пољским властима све то не смета јер су и саме заинтересоване да имају мање “непотребних сведока” својих поступака, рекао је Наришкин. “Упркос најављеном циљу супротстављања Москви, планирано је да пољске трупе буду распоређене у деловима Украјине где неће имати готово никакве реалне шансе да се сусретну и боре са руским снагама”, додао је он.

Према руским подацима, стварни “тактички циљ” пољских трупа биће преузимање контроле над стратешким објектима од украјинске Националне гарде. Пољске обавештајне службе наводно тренутно траже “поуздане” припаднике украјинске елите, који би били вољни да формирају проваршавску противтежу украјинским националистима, тврди Рус.

Пољска влада претпоставља да би учвршћивање њених снага у западној Украјини, са великом вероватноћом, довело до цепања земље, истиче Наришкин даље. У овом случају, контрола над територијама на којима ће мировњаци бити распоређени остаће у рукама Варшаве, рекао је шеф шпијуна.

Чини се да је план покушај, истакао је он, да се понови историјски договор који је склопљен након Првог светског рата и да су западне нације прихватиле право Варшаве да окупирају, у првом реду, делове Украјине како би заштитили свој народ од “бољшевичке претње” и, касније, да се та подручја укључе у састав Пољске.

Извор: drugacije.srbijadanas.com