Србија

Шокантно! ОТКРИВЕН ЦИЉ НАОРУЖАВАЊА ПРИШТИНЕ

Фото: Јутјуб

Председник Одбора за Косово и Метохију Скупштине Србије Милован Дрецун изјавио је јутрос да је наоружавање тзв. косовских безбедносних снага које су ушле у четврту годину транзиције према тзв. Војсци Косова, нешто што је планирано и ради се систематски и у чему највећу улогу имају САД и Велика Британија, као и Турска и Немачка

Објашњавајући улогу Велике Британије у овом процесу и њену политику на Балкану у последње време он је рекао да се ова држава након изласка из Европске уније настоји позиционирати као значајан чинилац не само у Европи него и у свету, а то најчешће ради подржавајући или користећи САД за реализацију својих циљева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„То између осталог желе да ураде и на Балкану, најпре преко наношења што веће штете Републици Српској и Србији када је реч о Косову и Метохији. Њихова негативна улога у нападу на наше националне интересе је евидентна и она ће се наставити, што јавним што закулисним активностима“, рекао је Дрецун гостујући на ТВ Пинк.

Истакао је да се сада, због ситуације у Украјини, убрзано проводи трансформација тзв. косовских безбедносних снага и да је осим редовних буџетских средстава за набавку наоружања формиран и фонд за прикупљање новца од дијаспоре и свих Албанаца.

Према Дрецуновој оцени циљ набавке наоружавања у шта је укључена и набавка хеликоптера, хаубица, минобацача, извиђачких дронова јесте насилно освајање севера Косова и Метохије.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс