Русија

ШОКАНТНО! Руски војници умрли након што су јели храну коју су им дали украјински цивили

Двојица руских војника умрла су у близини Харкова након што су им украјински цивили дали да једу отроване пите, саопштила је украјинска обавештајна агенција министарства одбране.

Војници су умрли одмах пошто су појели пециво које су им сервирали становници Изузма, док је још 28 војника завршило на интензивној нези. Неколико стотина руских војника „тешко је болесно“ јер су пили отровани алкохол који су им понудили цивили, преноси Курир.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјинске власти похвалиле су се на званичном сајту министарства одбране текстом са насловом: Окупаторе отровали локални становници и алкохол.

– Украјинци пружају отпор окупаторима свим расположивим средствима. Према доступним информацијама, мештани Изумског округа (Харковска област) су Русе из 3. моторизоване дивизије „лечили“ отрованим питама. Услед тога су два окупатора умрла одмах, док је 28 пребачено на одељење интензивне неге. Њихово тренутно стање се разјашњава – навели су Украјинци.

У објави се навод и да се „још око 500 припадника 3. моторизоване дивизије Руске Федерације налази се у болницама због тешког тровања алкохолом непознатог порекла“.

Кијев тврди да је руска команда ове смрти отписала као „не-борбене губитке“.

 

 

 

 

 

 

 

Извор: Блиц.рс