Свет

Стигао жесток одговор са Крима – „Он је бесна животиња, ратујемо са апсолутним злом!“

ЛИДЕР кримске администрације Сергеј Аксјонов је оснивача „Азова“ Андреја Билецког назвао „бесном животињом“, реагујући на његову изјаву да украјинци могу напасти учеснике поворке „Бесмртни пук“ у Мариупољу балистичким ракетама Точка-У.

Бесна животиња! Речи овог гада су још једна потврда да Русија ратује са апсолутним злом које мора бити потпуно и коначно уништено –  написао је Аксјонов на свом телеграм каналу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је потом рекао да су украјински центри одлучивања, укључујући Врховну Раду, Председничку администрацију Украјине, зграде Службе безбедности и Министарства одбране легитимне мете за Оружане снаге Русије.

– А они ратни злочинци који преживе процес демилитаризације и денацификације морају бити јавно суђени и стрељани. Као што су наши дедови и прадедови погубили бандеровску копилад – написао је он.

Оснивач „Азова“ Андреј Билецки је рекао да се морају размотрити напади балистичким ракетама на поворку „Бемсртни пук“, за коју су Руси најавили да ће бити одржана на Дан победе у Мариупољу.

Та поворка, чији учесници носе фотографије својих чланова породице који су изгубили животе у Великом отаџбинском рату, се традиционално одржава у свим руским градовима 9. маја.

Подсећамо, Русија је 24. фебруара започела специјалну војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин рекао је да је њен циљ „заштита људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

 

Извор: Новости.рс