Свет

СТИГЛА ХИТНА НАРЕДБА, РУСКА ВОЈСКА КРЕЋЕ У НАПАД

Потапање руске црноморске флоте велики ударац за Русију и Кремљ.

Русија је у току ноћи бомбардовала фабрику у Кијеву за коју тврди да је производила ракете које су потопиле руску морнарицу „Москва“. Снажне експлозије виђене су током ноћи у Кијеву пре него што је руско Министарство одбране саопштило рано у петак да је уништило фабрику „Визар“ која производи противбродске ракете и друге украјинске ракете.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напад се догодио само дан након што је Москва, водећи брод руске Црноморске флоте, потопљена услед пожара који је избио након експлозије муниције. Украјинци тврде да су они уништили руску ратну морнарицу. Министарство одбране је такође упозорило да ће појачати своје нападе на Кијев у наредним данима, за које је речено да су одговор на украјинске ударе на руску територију.

„Број и обим ракетних удара на циљеве у Кијеву ће се повећати као одговор на било какве терористичке нападе или акте саботаже на руској територији које је починио националистички режим у Кијеву“, наводи се у саопштењу руског министарства одбране.

Експлозије су уследиле неколико сати након што је руско министарство одбране објавило да је „Москва“, водећи брод руске Црноморске флоте потонуо током вуче на обалу, због чега је, како се извештава, Путин „пребледео“, преноси Дејли мејл.

Руска водећа крстарица „Москва“ потонула је у „олујном мору“, саопштило је у четвртак руско министарство одбране. Украјинска јужна војна команда тврдила је у четвртак да је погодила „Москву“ противбродским пројектилима Нептун, због чега је почела да тоне и приморала посаду да напусти брод.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо