Русија

СТИГЛО ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ! Још јачи удари, ако само пробате…

Фото: Јутјуб

Москва — Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков упозорио Украјину да ће се појачати напади на Кијев уколико буде био извршен било какав напад на Русију.

„Ноћас је прецизним ракетама дугог домета морског базирања ‘Калибар’ изведен напад на војни објекат на периферији Кијева. Услед напада на Жуљанску фабрику за машиноградњу ‘Визар’ уништени су производни погони и радионице за ремонт противавионских ракетних система дугог и средњег домета, као и противбродских ракета“, прецизирао је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Конашенков је поручио да ће се „размере и број ракетних напада на објекте у Кијеву повећавати као одговор на било какве нападе терористичког карактера или диверзије на руској територији од стране кијевског екстремистичког режима“.

Такође је саопштио да су руска средства противваздухопловне одбране оборила украјински хеликоптер Ми-8 који је у четвртак извео напад на место Климово у Брјанској области на територији Русије.

„Руска средства ПВО су у подручју насељеног места Городња у Черниговској области противавионским ракетним системом С-400 оборили украјински хеликоптер Ми-8 приликом враћања у ваздухопловну базу, који је 14. априла извео напад на становнике места Климово у Брјанској области“, рекао је Конашенков.

Ликвидиран одред пољских плаћеника

Ракетне снаге Русије су у насељеном месту Изјумску у Харкоској области приликом напада ликвидирале одред плаћеника пољске приватне војне компаније. Уништено је до 30 пољских плаћеника, саопштио је Конашенков.

Говорећи о ситуацији у Маријупољу, истакао је да је металуршки комбинат „Иљич“ у том граду у потпуности ослобођен од припадника украјинских екстремистичких батаљона.

„Руске снаге и јединице Народне милиције ДНР су у граду Маријупољ потпуно очистиле металуршки комбинат од украјинских екстремиста“, рекао је он на брифингу за новинаре.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com