Русија

Стигло упозорење! Једна опасна ствар ће се догодити ако се Русија дипломатски договори са Украјином

Руска Федерација треба да одмери предности и недостатке пре него што настави даље преговоре са Украјином, као и да дипломатским путем оконча војну операцију денацификације.

До овог закључка дошао је познати руски политиколог Сергеј Марков. Он је у интервјуу за новинску публикацију Украина.ру детаљно говорио о ставу Москве по овом питању, а такође је указао на проблеме који би настали ако би се Русија дипломатским путем договорила са Украјином.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сергеј Марков је пре свега подсетио да је Русија пре неколико недеља очекивала да ће украјинску кризу окончати преговорима са Кијевом.

Међутим, сада се ситуација озбиљно променила и Кијев покушава да постави услове Москви, одбијајући да испуни контраспоразуме. Овакво стање ствари указује да ће дипломатски завршетак специјалне операције бити праћен разним провокацијама украјинских власти.

Према мишљењу политиколога, ако се Москва договори са Кијевом о завршетку специјалне операције уз помоћ дипломатије, онда ће Украјина највероватније остати верна „антируском“ пројекту, настављајући да организује разне провокације у одређеним регионима.

„У овом случају, противници Русије ће једноставно узети плаћенике из целог света и евидентирати их као грађане Украјине, а кроз то ће створити моћну војску која ће бити бачена на Русију 2024. године“, објаснио је Марков.

Русија би, пак, требало да спроведе другачији сценарио развоја ситуације, постижући одређене циљеве приликом спровођења специјалне операције денацификације Украјине.

Реч је о преузимању контроле над одређеним регионима земље, где ће се спроводити озбиљне политичке реформе у циљу промене државног курса.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs