Свет

СТОЛТЕНБЕРГ „УЗБУНИО“ НАТО – ПУТИН ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ! Ово нису очекивали

Русија јача своје снаге како би преузела контролу над целим Донбасом на истоку Украјине и направила „копнени мост“ са полуострвом Крим, које је припојила 2014. године, изјавио је данас генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

– Налазимо се у кључној фази рата. Руске снаге су напустиле Кијевску област и северну Украјину. Председник Русије Владимир Путин премешта велики број војника… Они ће се поново наоружати, добити појачања у броју, јер су претрпели велике губитке, и снабдеће се за покретање нове високо концентрисане офанзиве у региону Донбаса – рекао је новинарима Столтенберг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Генерални секретар Алијансе је рекао да је у Донбасу концентрисана већина украјинских снага и додао да ће премештање руских снага потрајати неколико седмица, пре покретања велике офанзиве.

– Неопходно је да савезници подрже Украјинце, помогну им да се поново наоружају и омогуће им да се бране – рекао је Столтенберг.

Шеф НАТО је изразио бојазан у постојање „других зверстава“.

– Бојим се да ћемо бити сведоци још зверстава… Постоји опасност да откријемо још масовних гробница, више зверстава, више ратних злочина, а то подвлачи важност истраге да се утврде све чињенице како би одговорни били приведени правди – рекао је Столтенберг.

Извор: Република