Србија

СТРАНИ МЕДИЈИ ПРЕНОСЕ ВУЧИЋЕВУ ИЗЈАВУ: Председник открио које су две државе са лажним дојавама заустављале српске авионе за Русију

ИЗЈАВА председника Србије Александра Вучића да иза дојава о бомби на летовима Ер Србије за Москву стоје Украјина и стране службе, изазвала је пажњу страних медија.

Агенција Ројтерс пренела је да је председник Вучић синоћ рекао да иза лажних дојава о бомби стоје стране обавештајне службе две земље, међу којима је и украјинска.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ројтерс, уз подсећање да је више од десетине авиона на лету из Београда за Москву морало бити враћено због дојаве о бомби, преноси да је председник Србије најавио да ће летови бити настављени јер Србија жели да покаже да је слободна земља и да сама доноси своје одлуке.

– Не одлучујте за нас када ћемо да отказујемо летове – пренео је Ројтерс речи председника Србије.

И немачки медији посветили су велику пажњу овој синоћњој изјави шефа српске државе, наводећи да је „Србија оптужила Украјину због ремећења ваздушног саобраћаја“.

На готово свим порталима немачких медија објављена је вест о изјави председника Србије, уз навођење да није изнео доказе за своју тврдњу и подсећање да је протеклих недеља било више дојава о бомби на летовима Ер Србије, те да је у више наврата због њих еваукисан и београдски аеродром.

Немачки медији тврде да се Србије труди да задржи добре односе са Русијом и ЕУ.

Такође се подсећа и да Србија не учествује у санкцијама западних земаља против Русије.

 

 

Извор: Танјуг