Свет Србија

Стравичне лажи о Србији, претње да се уведу санкције Русији

ОСИМ захтева да Србија уведе санкције Русији, у нацрту Резолуције Европског парламента, налази се и позив нашим властима да престану с величањем осуђеним ратним злочинцима.

У овом документу који је припремио известилац за Србију Владимир Билчик, а о којем ће се сутра изјашњавати Спољнополитички комитет ЕП, наводи се да наше власти треба да „прекину и сваку реторику и поступке који подривају интегритет земаља у суседству и угрожавају регионалну стабилност и помирење“.

Европосланицима понуђен је документ у којем се изражава и жаљење због континураног питиска на правосуђе и јавног порицања међународних пресуда за ратне злочине.

Подсетимо, министар унутрашњих послова Александар Вулин реаговао је на најаву европосланика да ће Европски парламент Резолуцијом тражити од Србије да уведе санкције Русији.

– Позивам посланике Европског парламента да наставе са политиком уцењивања и притисака према Србији и да што пре усвоје Резолуцију којом од Србије захтевају да уведе санкције Руској Федерацији – навео је Вулин.

– Нема бољег начина да Србија схвати да јој није место у Европској унији од политике посланика Европског парламента и зато молим европосланике да се ни случајно не промене и да наставе да нас вређају и уцењују, да наставе да показују колико не познају Србе и колико им и није важно да их упознају – рекао је Вулин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

април 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930