Свет

Свет у шоку! Французи открили тајну коју цела Европа крије: Мистерија јачања рубље крије се у срцу ЕУ

Руска Федерација је спровела одређену економску стратегију, која је Москви омогућила да минимизира последице западних санкција, као и да врати националну валуту на претходни ниво.

Овај закључак је донео француски политиколог Александар дел Вал, након анализе положаја рубље на међународном финансијском тржишту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У свом ауторском чланку на сајту информативне публикације Валеурс ацтуеллес, дел Вале је детаљно говорио о руском економском преседану, а такође је открио тајну феноменалног опоравка рубље.

Александар дел Вале је подсетио да је после почетка руске специјалне операције денацификације Украјине курс руске националне валуте значајно опао.

Тако су на положај рубље утицале нове антируске санкције и одређени економски фактори који су вршили притисак на финансијски систем земље.

Међутим, месец дана касније, руска рубља је нагло ојачала своју позицију, вративши се на нивое од средине фебруара 2022. године.

Овај преседан је изненадио западњаке, јер су се САД и Европска унија надале да ће ограничења имати озбиљан негативан утицај на руску економију, али се то није догодило.

Француз је открио тајну феноменалног опоравка рубље. Он је указао на одређене факторе који су играли улогу у јачању руске националне валуте.

Реч је о међународним догађајима који су позитивно утицали на економски систем земље.

Упркос санкцијама, Русија је ојачала финансијске односе са појединачним земљама, а такође је одлучила да сва плаћања за испоруку природног гаса претвори у рубље.

Такође треба обратити пажњу на још један важан фактор. Земље Европске уније, упркос својим русофобичним позицијама, и даље су принуђене да сарађују са Москвом куповином руског природног гаса и нафте а што чине иза кулиса да се што мање јавно види.

„Три земље ЕУ су се чак сложиле да купују руски гас директно у рубљама. То су Мађарска под вођством Орбана, као и Словачка и Аустрија.

Друге европске земље зависне од руског гаса отвориле су рачуне код Гаспромбанке и тамо пребациле валуту коју је ова банка претворила у рубље“, рекао је дел Вале.

Треба истаћи да овај тајни маневар цела Европа крије од јавности, а процес се тачно онако одвија како Русија тражи.

Москва има и друге велике међународне партнере који су спремни да остварују трговинске односе са руским компанијама у рубљама.

Земље БРИКС и ЕАЕУ, као и поједине европске државе, планирају да развијају сарадњу са Русијом, упркос међународним санкцијама.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs