Србија

ТЕМПИРАНА БОМБА У ГРАДУ: Цистерна са течним нафтним гасом исклизнула из шина у центру Смедерева

Цистерна с гасом исклизнула је из шина код тениских терена на Дунавском кеју у Смедереву, а на лицу места тренутно је ватрогасна екипа.

Цистерна са течним нафтним гасом пре око сат времена исклизнула је из шина, а Никола Крстић из покрета „Тврђава“ истиче да се тренутно у центру града налази „темпирана бомба“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он се запитао да ли је потребно да се деси трагедија да би неко од надлежних реаговао на то што цистерне пролазе нелегалним путем до складишта за које, како тврди, постоје основане сумње да је такође изграђено нелегално. Иначе, цистерне се уз централно градско шеталиште транспортују ка регионалном гасном терминалу на Дунаву.

Возач који је превозио течни нафтни гас одбио је да удружењу „Тврђава“ да било какве информације о томе шта се догодило.

Ово није први инцидент, односно исклизнуће из шина. Пре неколико година, цистерна је исклизнула недалеко од дечјег игралишта на Дунавском кеју.

Како је потврђено за портал Нова.рс, ватрогасци су трентуно на лицу места, одакле су евакуисали присутне грађане.

Регионални терминал за течни нафтни гас, око којег се једно време у јавности водила полемика о његовој изградњи, отворила је словеначка компанија Петрол 2014. године. Сама инвестиција износила је пет милиона евра.

Извор: Нова