Спорт

ТРАГЕДИЈА! ПРЕМИНУО ЧУВЕНИ ШАМПИОН: Само се срушио усред тренинга (ФОТО)

Познати амерички бодибилдер, Седрик Мекмилан, преминуо је током једног тренинга у теретани у 44. години.

Мекмилан је био препознатљиво лице бодибилдинга, а на бројним такмичењима на којима се појављивао остварио је запажене резултате.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према наводима медија у САД и Бодибилдинг организације, Мекмилан је преминуо док је трчао на траци за трчање од последица срчаног удара.

Седрик је радио као инструктор физичке спреме у америчког војсци, а због здравствених проблема је одлагао повратак такмичарском бодибилдингу.

Он је недавно говорио о проблемима које је имао прошле године када је једва избегао смрт.

Освајач такмичења „Арнолд класик“ из 2017. године је у децембру 2021. године имао потешкоће са дисањем након што је прележао корона вирус. Због лошег стања је завршио у болници са тешком упалом плућа.

Одлучио је да се врати спорту, али нажалост његово срце то није издржало.

– Почивај у миру. Веома смо тужни што морамо да саопштимо да је Седрик преминуо у 44. години – наведено је на Твитер налогу „Ајрон генерације“.

Нажалост, здравствени проблеми у бодибилдингу су честа појава. Седрик Мекмилан је један од тројице топ 10 бодибилдера на свету који је преминуо у кратком временском периоду, а према подацима сајта „heartwise.com“ током 2021. године је преминуло најмање 15 професионалних бодибилдера који су се такмичили на највишем нивоу.

Узрок већине смртних случајева у овом спорту јесу срчани удари.

Извор: Курир спорт