Свет

ТРАГЕДИЈА! Запалио се туристички аутобус, најмање 10 погинулих

Најмање десеторо људи, укључујући четворо Француза и једног Белгијанца, погинуло је када се туристички аутобус сударио са камионом и експлодирао на ауто-путу у јужном Египту, саопштиле су власти.

Како се наводи у саопштењу, заједно са туристима, у несрећи је погинуло пет Египћана, а најмање 14 особа је повређено, укључујући осам из Француске и шест из Белгије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Несрећа се догодила око 55 километара јужно од древног града Луксора, док је возило саобраћало ка храмовима Есне на западној обали Нила, преноси АП.

Многа тела су угљенисана, а повређени су задобили опекотине, модрице и преломе, навео је здравствени званичник који је желео да остане анониман, јер није овлашћен да даје обавештења за медије, наводи АП.

Гувернер провинције Асуан Ашраф Атија изјавио је да су повређени пребачени у болнице и да су у стабилном стању.

Саобраћајне несреће сваке године однесу хиљаде живота у Египту, а углавном су узроковане неприлагођеном брзином, лошим путевима или лошом применом саобраћајних прописа.

Египатска званична агенција за статистику саопштила је да је у 2019. години, последњој години за коју су доступни статистички подаци, било око 10.000 саобраћајних несрећа, у којима је погинуло више од 3.480 људи, преноси америчка агенција.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг