Свет Спорт

ТРЕСЕ СЕ БРИТАНИЈА! ЕНГЛЕЗИ РАЗАПЕЛИ СВОЈУ ЛЕГЕНДУ ЈЕР ЈЕ РЕКАО ДА РУСИ НЕ ЛАЖУ: Морао је хитно да се повуче из клуба због напада!

Човек који је 16 година носио црвено-бели дрес и који у Премијер лиги није играо ни за један други клуб стављен на стуб срама јер је рекао да је наводни масакр у Бучи намештен

Легенда Саутемптона Мет Ле Тисије осуђен је од стране енглеске јавности, јер је на свом профилу написао да наводни масакр у украјинском граду Бучи не одговара истини, те да су водећи медији у Европи лагали о целом случају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због целе ситуације Мет Ле Тисије, који је највеће име које је клуб Саутемптон икада имао, повукао се са места амбасадора клуба. Ле Тисијеа су напали на твитеру тврдњама да су Руси у граду Бучи направили масакр, али некадашњи фудбалер није хтео да одступи од тврдњи да је цела прича „лажњак“ и исфабрикована афера. Он је написао да „не пропагира рат или било какве злочине“, али је јасно посумњао у све оно што је приказано у граду Бучи, рекавши да је све „намештаљка“ што се никако није допало енглеској јавности.

– Обраћам се свим навијачима Саутемптона. Одлучио сам да се повучем са функције амбасадора Саутемптона. Моји ставови су само моји – као што су увек и били. Важно је да повучем овај потез како бисмо избегли било какву збрку. Ово не утиче на мој однос и љубав према клубу. Видимо се на Сент Мерису и увек ћу учинити све да помогнем клубу – написао је Ле Тисије на твитеру.

Мет Ле Тисије није желео да се извини због својих ставова, али је под притиском енглеских медија, који су га буквално сецирали протеклих дана, данас изјавио да је погрешио, те да је навео погрешан пример када је у питању сукоб Украјине и Русије.

Легенда Саутемптона Мет Ле Тисије у разговору за „Саинтсплус“ о целој ситуацији у којој се нашао каже:

– Поента је да сам могао изабрати бољи пример. Зато сам обрисао твит. Све је протумачено на погрешан начин, што је моја грешка. Требало је то боље да урадим. Било је емотивно, сада то видим, али то не мења поенту коју сам хтео да кажем. Само сам употребио погрешан пример – рекао је Ле Тисијер и објаснио да је напустио улогу амасадора Саутемптон како не би нанео штету клубу у којем је од своје 16. године.

Мет Ле Тисије (53) одиграо је 270 утакмица за Саутемптон у Премијер лиги и постигао 100 голова. Укупно за Свеце је играо од 1986. до 2002. године, уписавши 443 утакмице и 161 гол у свим такмичењима. За Енглеску је одиграо осам утакмица.

После престанка каријере дуги низ година, све до 2020, радио је као стручни консултант на ТВ станици Скај Спортс. На друштвеним мрежама износио је своје ставове везано за ковид, пишући о теоријама завере. На твитеру га прати више од 570.000 људи. Прошлог новембра оптужен је од листа „Тајмс“ да је одговоран што су његове ставове ширили неки од фудбалера Премијер лиге, јер су се опирали обавезној вакцинацији против ковида. Недавно је открио да су његови закључци везани за коронавирус утицали да добије отказ на ТВ станици Скај спорт.

Извор: Курир спорт