Србија

ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо Стефан Авакумовић!

Стефан Авакумовић (24), младић из Београда који је отишао по помоћ у Турску за лечење од карцинома дебелог црева, преминуо је у болници

Младић је, на жалост, изгубио битку са карциномом дебелог црева.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пут у ову земљу је јако тешко поднео, примио је крв и ране су му се отвориле, а требало је да му буде урађен и преглед скенером.

Подсећамо, овај младић, око чије се судбине ујединила цела Србија, отпутовао је 18. априла у Турску и испраћен је аплаузима и песмом својих пријатеља, другара са фолклора и најмилијих.

– Када су га изнели из куће, певао је. И онда су сви запевали са њим у један глас – рекла је тада једна од његових другарица.

Испред санитета у ком је лежао младић ког сваки покрет боли, хармоникаш је засвирао „Нека пева ова кућа“, што су окупљени сви прихватили, призивајући Стефану срећу на даљем лечењу, док је Стефан руком давао ритам и махао им.

Стефану је 2017. године дијагностикован карцином дебелог црева који је убрзо оперисан. У октобру 2020. године Стефан започиње први циклус хемиотерапије, а недуго затим уочена је метастаза на глутеусу.

Почетком 2021. године лекари одлучују да се започну радиотерапије које је Стефан убрзо и примио. У августу 2021. године долази до прогресије болести где лекари након неколико месеци одлучују да је потребно лечење имунотерапијом.

У фебруару 2022. године Стефану је саопштено да су све опције лечења у нашој земљи исцрпљене. Тада је породица одлучила да решење потражи у иностранству.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс