Регион

Туга! Управо је саопштено: ПРЕМИНУЛА ЛЕГЕНДАРНА ГЛУМИЦА ИЗ СЕРИЈЕ ГРЛОМ У ЈАГОДЕ

Глумица Мирјана Мајурец преминула је у 70. години живота након дуге и тешке битке с карциномом, а ову тужну вест потврдили су чланови њеног позоришта Gavella за Вечерњи.хр.

Мирјана Мајурец преминула је јутрос у 5.30 сати на Ребру где је примљена пре седам дана због погоршаног здравственог стања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рођена је у Сплиту 23. августа 1952. године. Академију драмских уметности завршила је 1976. године, а одмах након дипломе запослила се у позоришту Гавелла, чија је била стипендисткиња. На даскама Гавелле први пут наступила је већ 1973. године у представи „Holderlin“, а у матичном позоришту глумила је у још 26 представа.

Осим тога одрадила је и доста представа гостујући у другим установама.

Прва филмска улога била јој је у филму „Психопати“ 1974. године, а након ње гледали смо је између осталог и у филмовима „Избавитељ“, „Краљева завршница“, „Кад мртви запјевају“ и „Испод црте“, а на телевизији смо је гледали у серијама „Капелски кресови“, „У регистратури“, „Грлом у јагоде“, „Непокорени град“, „Вело мисто“, а за улогу Бибе у серији „Наши и ваши“ добила је номинацију за Награду хрватског глумишта.

Била је супруга глумца Ивице Видовића за којег се удала 1975, а с којим је имала сина Луку. Десет година касније удаје се по други пут – за фудбалера Марка Млинарића с којим је отишла да жвии у Кану где је родила другог сина, Ивана. Почетком рата враћа се у Загреб где се од Млинарића раставља 1995. године.

Рак дојке дијагносификован јој је у априлу 2010. године, а одмах је кренула с хемотерапијама.

– У мом животу нема места за предају па тек сам се почела борити. Изгураћу те опаке хемотерапије и вратити се још снажнија својим глумачким обвезама – рекла је тада за овај лист Мајурец која се убрзо вратила глуми.

Но, болест се вратила пре четири године. Лекари су јој открили две метастазе на јетри. Када је сазнала нову дијагнозу, глумица је на почетку одлучила да ту информацију задржа за себе и није хтела да оптерећује синове Луку Видовића и Ивана Млинарића, а ни блиске пријатеље, преноси Телеграф.

– Током првог лечења трпела сам тешке нуспојаве хемотерапије, зрачења и узимања бројних лекова. Изгубила сам косу, обрве и трепавице, удебљала се готово 20 килограма те уз све то полако тонула у депресију коју је још појачао мој нестанак с позоришне сцене – испричала је за Глорију глумица.

О својој борби с болешћу писала је и на друштвеним мрежама. Пре две године на Фацебооку је написала драматичан статус о томе како је изгубила веру у систем.

– Црни петак, седам дана чекам да ми дође помоћ у кући или патронажна или неко ко је задужен за саме и болесне и сломљене руке. Распродајем веру у систем социјалних служби – објавила је тада глумица.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс