Свет

У МАРИУПОЉУ СЕ ВИЈОРИ ХРВАТСКА ЗАСТАВА! Руски амбасадор открио детаље

– Евидентно је да се не ради о два-три човека, каже Нестеренко, наводећи да хрватски органи, како каже, о хрватским плаћеницима ћуте

Руски амбасадор Андреј Нестеренко, чији је отац такође као руски дипломата радио са Сергејем Лавровом у руској мисији у УН-у, коментарисао је протеривање 18 руских дипломата из Хрватске, а онда се осврнуо и на хрватске плаћенике у Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на питање новинарке ТВ Россија 24 навео је да хрватски медији наводе да се у Мариупољу бори око 200 хрватских, како каже, плаћеника који су тамо дошли пуно пре руске специјалне операције – „као да су нешто очекивали“. Нестеренко наводи и да се Хрвати боре на страни батаљона Азов и да је потврда тога и хрватска застава коју су истакли у Мариупољу.

– Евидентно је да се не ради о два-три човека, каже Нестеренко. Додао је и да хрватски службени органи о хрватским плаћеницима избегавају да говоре, али напомиње и како „ми (Руси, оп.а.) пратимо и пазимо на понашање хрватских службених органа“, преноси Јутарњи лист.

Хрватска је у понедељак протерала 18 руских дипломата и шест чланова административно-техничког особља. Загреб је Амбасади Русије уручио ноту којом обавештава Русију о смањењу броја дипломатског и административно-техничког особља.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс/јутарњи.хр