Свет

УДАРНО! Гори Одеса: РУСИ ПОГОДИЛИ КЉУЧНЕ ТАЧКЕ УКРАЈИНАЦА

Црни облак дима био је видљив изнад града у недељу ујутру, а према наводима тима ЦНН-а гори складиште горива у украјинском граду Одеси.

Антон Херашченко, саветник министра унутрашњих послова Украјине, написао је на свом Телеграм налогу да је Одеса нападнута из ваздуха у недељу ујутру. „Пријављени су пожари у неким областима. Неке од пројектила је оборила противваздушна одбрана“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како пише ЦНН, руски удар погодио је „критичну инфраструктуру“ у јужном лучком граду Одеси, изјавио је у недељу Серхиј Брачук, портпарол Оперативног штаба регионалне војне администрације Одесе.

„Јутрос је погођен један од критичних инфраструктурних објеката.Тренутно је ситуација под контролом, надлежне службе раде на лицу места. Детаљи ц́е бити накнадно саопштени“, рекао је он на националној телевизији.

Црни облак дима био је видљив изнад града у недељу ујутру, а према наводима тима ЦНН-а гори складиште горива у украјинском граду Одеси, а један сведок је рекао за ЦНН да су чули шест експлозија у складишту горива пре изласка сунца.

Градско вец́е Одесе потврдило је ваздушни напад на њиховом Телеграм налогу у недељу ујутру, рекавши да су неке руске ракете оборене њиховим системом противваздушне одбране и да је ватра избила у неким окрузима.

Један војник у близини места једног од напада рекао је за АФП да је вероватно била ракета или пројектил.

Дописница Вашингтон поста Изабел Куршудјан, која како наводи Гардијан, се налази у Одеси, написала је на Твитеру: „У центру Одесе су тренутно гласне експлозије. Прозори моје хотелске собе су се само тресли. Није јасно шта је то било.“

Серхиј Брачук, портпарол регионалне војне администрације Одесе, позвао је становнике града да остану у склоништима.

У петак је украјински председник Володимир Зеленски упозорио да Русија припрема „снажне ударе“ на југу.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо