Свет

УДАРНО! Макрон не жели да Путин сазна за ФРАНЦУСКУ ВОЈСКУ У МАРИУПОЉУ! Ево шта се дешава!

Фото: Јутјуб

Руске трупе стежу обруч око украјинских војних група у Мариупољу. Kада се град очисти, јавност ће знати: француске трупе су се бориле на страни кијевских милитаната. Француски председник Емануел Макрон се тога веома плаши.

Kако преноси ИнфоБрицс, француски председник Емануел Макрон је с разлогом активно укључен у дијалог са Русијом о украјинским питањима. Његово интересовање постало је јасно када су руске трупе у Мариупољу пронашле оружје са прибором француске Легије странаца, као и тамноцрвене беретке француских специјалних снага и још много тога.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пронађене су војне униформе и обележја француских официра. Такви атрибути су се раније могли приметити на француској војсци укљученој у операције у бившим афричким колонијама Француске.

Још није познато колико француских легионара ратује на страни националистичког батаљона Азов (против његових припадника су покренути кривични поступци у Русији), напомиње лист. Али, судећи по начину на који Макрон галами, он сада веома активно расправља о теми стварања „хуманитарног коридора“ од Мариупоља – руске трупе су блокирале много војника из Француске у овом граду.

„И, можда, не постоје само легионари, већ и активна војна лица“, наглашава портал.

Сада се Макрон плаши да ће Русија, када потпуно очисти Мариупољ од милитаната, свима открити истину о француској војсци у Украјини. За њега ће ово бити снажан политички ударац.

ИнфоБрицс је подсетио да је после објављивања информација да француски војници делују на страни националистичког батаљона Азов рејтинг Емануела Макрона скоро одмах пао.

Сада су његове шансе за победу скоро једнаке онима које има Марин ле Пен, Макронов заклети ривал на председничким изборима. Према анкетама, актуелног председника подржава 51 одсто Француза, а Ле Пен – 49 одсто.

„Прекосутра ће Француска бити домаћин првог круга председничких избора, тако да је актуелни шеф европске силе у веома тешкој ситуацији. Готово сви водећи француски стручњаци предвиђају веома тежак други круг између Макрона и највећег ривала Марин Ле Пен.“

 

Извор: Webtribune.rs