Свет

Ударно! НЕМАЧКА ПРИСТИСКА СРБИЈУ! Да ли ускоро можемо очекивати УЛТИМАТУМ?

Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок рекла је да рат у Украјини има за циљ и поделу Европе, и да је важно да Европску унију подрже земље које су на путу ка чланству. Посебно је поручила да би Србија требало да подржи спољну политику Брисела, а тиме и санкције Русији.

Аналена Бербок је, у изјави новинарима након седнице шефова дипломатија ЕУ у Луксембургу, пренела да је разговарано о томе да је у овом тренутку посебно важно подржати не само Украјину, већ и све друге земље које виде своју будућност у ЕУ, посебно Западни Балкан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Кључно је да не разочарамо земље које виде своју будућност у ЕУ и испунимо наше обећање о чланству. То важи пре свега за Западни Балкан, посебно за Северну Македонију и Албанију. Наша је одговорност да у овој половини године отворимо приступне преговоре са тим земљама“, поручила је Бербокова.

Бербекова је навела и да је имала билатерални разговор са бугарском колегиницом и да су се сагласиле да је најважније да у овој ситуацији започне приступни процес за Скопље и Тирану.

Изразила је наду да ће Бугарска брзо решити сва питања која су с тим у вези отворена.

Додала је да исто важи за остале земље Западног Балкана, које су ових дана и недеља показале јасно да своју будућност виде у ЕУ, а од којих је већина подржала санкције ЕУ.

Србији је поручила да ако жели да постане чланица Уније треба да подржи спољну политику ЕУ.

„Србији бих поручила, ако желите постати чланица, чему тежите, кључно је у овом тренуцима подржати спољну политику ЕУ, и тако и санкције“, закључила је шефица немачке дипломатије.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг