Србија

Ударно! ОВО СУ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА!

Данас од 15 сати, литар евродизела коштаће 197 динара, а бензина БМБ 95 премиум 175 динара. Подсећамо, цена литра евро дизела биће до данас до 15 часова 198 динара, а бензина 176,05 динара

Влада је пре три недеље донела нову уредбу којом су успостављене нове цене горива на бензинским пумпама широм Србије. Како гласи, одлука ће трајати месец дана, до 11. априла, и до тада ће се нови ценовник формирати сваког петка у 15 часова. У преводу данас од 15 часова, гориво плаћамо по новим ценама, и оне ће важити до наредног петка до 15 часова. Тада на снагу ступа нови ценовник, пише Блиц.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хоће ли након 11. априла, уредба која ограничава цену деривата бити продужена, или ће цену горива одређивати тржиште за сада није познато. Уредба се односи само на нафтне деривате евро дизел и бензин евро премијум БМБ 95. За пољопривреднике на НИС- овим пумпама до 11. априла остаје цена од 179 динара за евродизел. Њима је дозвољено и да 60 литара сипају у канистер.

Томислав Мићовић, генерални секретар Удружења нафтних компанија Србије, више пута је поновио да цена нафте у Србији зависи од оне у свету, али и да преливање поскупљења односно ниже цене нафте са берзе на Србију, није аутоматско.

Мићовић каже и да је важно да се што пре изађе из садашње ситуације одређивања цена и да се препусти да тржиште формира део цене који се тиче тржишта, а да држава одређује део цене који се тиче дажбина.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс

Ознаке