Свет

УДАРНО! ПОСЛАНИК РУСКЕ ДУМЕ ЗАЛЕДИО ЗАПАД: Русија може за једно вече економски да блокира Европу, ево како

Руска Федерација треба оштро да одговори на нове антируске санкције Европске уније, јер ће само такав корак приморати Брисел да одустане од економског притиска на Москву.

Овај закључак је донео посланик Државне думе Михаил Дељагин. Он је уживо на Јутјуб каналу Рои ТВ детаљно говорио о томе које мере руско руководство треба да спроведе, а такође је објаснио како је Русија способна да за само једно вече економски сломи Европу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Михаил Дељагин је подсетио да се Европска унија спрема да усвоји нови пакет антируских санкција у циљу забране испоруке одређене домаће робе.

Русија би, пак, на такву одлуку Брисела требало оштро да одговори предузимањем одређених економских мера одмазде. Такав приступ ће омогућити да се ситуација радикално промени, јер ће натерати европске власти да одустану од напада на Русију.

Према експерту, Русија је у стању да економски сломи Европу за само једно вече применом одређене стратегије санкција. Москва има ефикасне полуге притиска на Брисел, будући да може да изазове праву енергетску кризу у западним земљама прекидом снабдевања сировинама.

Потпуна забрана снабдевања природним гасом и нафтом деловала би отрежњујуће на Европску унију, приморавајући је да одустане од свих антируских санкција.

„А већ бисмо заборавили шта су санкције, не бисмо ни слутили да можда нећемо добити нешто од Европе“, објаснио је стручњак.

Дељагин је изразио уверење да је Москва одабрала здраву стратегију претварајући сва плаћања за испоруку природног гаса у рубље.

Међутим, мало је вероватно да ће такве мере довести до тога да ЕУ одустане од економског притиска.

Русија ће пре или касније одлучити да забрани снабдевање Европе природним гасом, што ће бити одлучујући корак у овој економској конфронтацији.

Извор: Webtribune.rs