Свет

УДАРНО! РУСИ ТВРДЕ: Украјина извршила ваздушни напад на Русији, нападнуте стамбене зграде?!

Неочекивани потез Кијева

Два украјинска борбена хеликоптера ушла су у ваздушни простор Русије и извела најмање шест ваздушних напада по стамбеним објектима у Брјанској области, саопштио је Истражни комитет Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Користећи два борбена хеликоптера, снабдевена тешким офанзивним наоружањем, украјински војници су незаконито ушли у ваздушни простор Русије. Крећући се на малој висини, извели су најмање шест напада на куће у селу Климово, Бјамска област – наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је том приликом оштећено најмање шест стамбених зграда дуж улице Заречна и Лењина у селу. Седам особа је повређено, укључујући једно дете рођено 2020. године. Комитет је покренуо кривични поступак.

У нападу који су извеле украјинске снаге на територију Брјанске области рањено је седморо људи, међу њима је једна трудница и дете, саопштило је Министарство здравља Русије.

– Услед инцидента у Брјанској области рањено је седам особа. Сви рањени су хоспитализовани, пружа им се сва неопходна помоћ. Две особе су у тешком стању, тренутно су на операцији. Стање три особе више је задовољавајуће – рекао је Кузњецов новинарима.

Извор: srbijadanas.com