Регион

УДАРНО! Ухапшен је

На територији Хрватске, пре неколико дана, ухапшен је Филип Кораћ, десна рука Луке Бојовића, преносе Новости.

Последњи пут у јавности се о овом човеку говорило када је изнето шта је Вељко Беливук изјављивао у тужилаштву 7. фебруара ове године. Уместо да је причао о убиствима за која је оптужен (у овом тренутку најмање седам) он је изјавио да држава сарађује са „шкаљарским кланом илити Филипом Кораћем“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Беливук је рекао да је Кораћ сарадник Безбедносно-информативне агенције и Интерпола, али и Которанина Јована Вукотића, који према оперативним сазнањима црногорске полиције важи за наводног вођу „шкаљарског клана“.

Полицијске информације, као и подаци безбедносних служби, говорили су да је Беливукова и Миљковићева криминална група јурила да отме и убије Кораћа.

Сведок окривљени Бојан Хрватин испричао је у тужилаштву да су чланови ове криминалне групе фотографије измасакрираних тела убијених супарника слали Филипу Кораћу. Чак су на једном од тела крвљу исписали: „Кораћ пи…“.

О Кораћу се у јавности говорило и августа 2016. када је приведен након убиства Чеде Ђокића у Зворнику. Годину дана касније, његово име поново је освануло у медијима након дербија Партизана и Црвене звезде, кад је на јужној трибини стадиона у Хумској, дошло до опште туче између навијача Партизана и покушаја преузимања јужне трибине.

Кораћ је тада означен као организатор нереда, који је за овај „посао“ ангажовао чак и хулигане из Хрватске.

Извор: Курир.рс/Новости

Ознаке