Свет

УКРАЈИНА ПЛАНИРА ДА НАПАДНЕ РУСИЈУ?

Помоћник украјинског председника, Михаил Подољак, се огласио на Твитеру.

Помоћник украјинског председника Михаил Подољак тврди да је амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао да Украјина треба да одлучи да ли да удари на руске војне објекте. Огласио се на Твитеру уз ове речи:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Русија је напала Украјину и убијала цивиле. Украјина ће се бранити на било који начин, укључујући и ударе на складишта и базе убица у Русији. Свет признаје ово право“, написао је Подољак. Такође британски министар одбране Бен Волас рекао је за ББЦ да је фер да Украјина у самоодбрани удара на руске циљеве.

„Ако би Украјина одлучила да циља на логистичку структуру руске војске, то би било легитимно према међународном праву“, рекао је Волас.

Подсетимо да се Марија Захарова огласила поводом ових изјава и поручила да не „тестирају стрпљење Русије“. Оштро је упозорила западне земље, а посебно Велику Британију, на подршку коју дају Украјини за нападе на руску територију.

Она је рекла на конференцији за медије да Запад „користи украјинског председника Володимира Зеленског“. Поред тога, запретила је руским ударима западним званичницима који посећују Украјину.

„Таква агресија на Русију не може остати без одговора. Желимо да Кијев и престонице западних земаља озбиљно схвате изјаву руског Министарства одбране да ће даље провокације које позивају Украјину да удари по руској територији наићи на жесток одговор“, рекла је Захарова.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО