Свет

Уништен батаљон украјинских снага, оборен дрон и онеспособљен С-300

Руска војска је високопрецизним ракетама „Калибар“ на подручју железничке станице Мелиоративноје уништила батаљон украјинске војске са наоружањем и војном техником, изјавио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.

„Током ноћи су Ваздушно-космичке снаге Русије, високопрецизним ракетама погодиле три украјинска војна објекта. У рејону насеља Новосјолка је уништен украјински противавионски ракетни комплекс ‘С-300’. У рејону Александровке је погођен командни пункт и украјинска техника. Уништено је око 80 екстремиста, као и 23 јединица оклопне технике и аутомобила“, рекао је генерал.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је додао, да је руски авион високопрецизном ракетом „ваздух-ваздух“ оборио украјински дрон, као и да је оперативно-тактичка авијација Ваздушно-космичких снага Русије онеспособила четири контролне тачке за један дан, три складишта горива и 51 рејон у којима се налазила украјинска војска и опрема.

Руски генерал је закључио да је од почетка руске специјалне војне операције у Украјини уништено 520 украјинских дронова, више од 240 авиона и хеликоптера, 257 противваздухопловних ракетних комплекса, 2.448 тенкова и других оклопних возила, 271 вишецевних бацача ракета, 1.062 јединица артиљерије и минобацача, као и 2.289 јединица специјалне војне аутомобилске технике.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com