Свет

Упозорење Трампа: „СВЕТ ЋЕ БИТИ РАЗНЕТ У КОМАДЕ“!

Фото: Јутјуб

Доналд Трамп у интервјуу Пирсом Морганом открио да је претио Путину, али и да је свет на ивици катастрофе због људи који га воде.

Доналд Трамп је упозорио да свет иде ка нуклеарном рату ако „глупи“ лидери не буду опрезни, рекавши да би рекао Владимиру Путину „имамо далеко моћније оружје од вас“ да је он и даље на челу САД.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши амерички председник остао је при својој тврдњи да је могао да спречи руску инвазију на Украјину у дуго очекиваном интервјуу са Пирсом Морганом.

На питање да ли је руском лидеру претио америчким нуклеарним оружјем док је био на власти, он је одбио да да коначан одговор, али је додао: „Претио сам му као што му никада раније нису претили. Рекао сам му какав ће бити наш одговор, а он је рекао: ‘Стварно’. А ја сам рекао: ‘Стварно'“.

Трамп је додао да је поздравио Путинову војну и преговарачку стратегију када је поставио више од 100.000 војника на украјинској граници пре фебруарског напада.

„Када је сакупио војнике на граници, рекао сам да је то веома паметан, бриљантан потез јер сам мислио да преговара. Када је ушао, рекао сам да то више није сјајан потез“, рекао је.

Говорећи о томе како се садашњи председник Џо Бајден и други државни челници носе са ратом, он је упозорио да ће „свет бити разнет у комаде“, додајући да „имате много глупих људи који га воде“.

„Наши лидери нису паметни, а ако нису паметни, потенцијално можемо завршити у нуклеарном рату. Ово је почетак. Био сам најбољи предиктор ствари икада. Не мора да се деси. Мислим да се са њим погрешно односе“, рекао је Трамп.

Упитан о томе како ће се тачно носити са Путином, он је одговорио: „Рекао бих да имамо много више (нуклеарног оружја) од вас, далеко моц́није од вас и не можете више да употребите ту реч. Не можете више никада користити нуклеарну реч. А ако то урадите, имаћемо проблема“, додао је бивши председник САД.

Један од најбизарнијих тренутака био је када је републиканац критиковао Путина због употребе „речи на Н“ – не расистичких увреда, већ претњи руског лидера нуклеарном одмаздом.

Трамп је рекао: „Ја то зовем ‘Н-реч’. Путин све време користи ‘Н-реч’, нуклеарну реч. То је не-не. Не би требало то да ради'“, закључио је Трамп у интервјуу.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО