Свет

ВРАЋА СЕ ЂОКОВИЋ!

Коначно! Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, враћа се на терен

Само на једном турниру је наш ас играо ове сезоне, у Дубаију, али је поражен од Јиржија Веселог и није успео да се пласира међу четири најбоља играча.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Али, почиње сезоне на шљаци! Чека Новака Ђоковић ђаволски тежак посао, у наредна два месеца браниће 3.030 бодова. Сезона на шљаци ће проћи без главног конкурента Данила Медведева, који прави паузу како је рекао да би оперисао брух.

Питање је и да ли ће играти на Вимбдлону, јер му Енглези не дају да се такмичи док се не одрекне Владимура Путина.

Српски ас брани много више бодова на земљаној подлози. Са друге стране, Медведев свакако није играч који воли тенис на шљаци, али сада неће ни играти.

Оно што је Ђоковићу потребно да задржи прво место на АТП листи до Ролан Гароса јесте да освоји титулу на Serbia Openu који се игра крајем априла, те да на сва три Мастерса (Монте Карло, Мадрид, Рим) дође барем до финала. Новак ће у наредна два месеца бранити 3.030 бодова, насупрот 790 поена колико је Рус сакупио.

Ђоковић је прошле сезоне освојио Ролан Гарос и Београд опен, играо финале Рима, полуфинале Србија опена, те осмину финала у Монте Карлу.

Новако првом чека Монте Карло. Може сјајно да профитира. У Монте Карлу је прошле године освојио само 90 поена, као и у Београду, у Риму 600, 250 на Serbia Openu 2, док на Ролан Гаросу брани титулу и 2.000.

С друге стране, „краљ шљаке“ Рафаел Надал је прошле сезоне у Монте Карлу освојио 180 бодова, титулу и 500 бодова у Барселони, 180 у Мадриду, 1.000 у Риму и 720 у Паризу. Укупно брани 2.580.

Али, није само Надал претња. Александер Зверев је ове недеље на трећем месту и има 7.195 бодова, 1.225 мање од Србина. Немац брани 1.000 бодова на мастерс у Мадриду, може да профитира у Риму, пошто брани само 180 бодова, а 90 у Монте Карлу, док је прошле године на Ролан Гаросу стигао до полуфинале и освојио 720 бодова.

 

 

 

 

 

 

Извор: информер.рс