Србија

ВУЧИЋ: Долазе тешка времена, нисмо добро разумели шта се дешава у свету, Србију напустило пола милиона људи

За празнике је, према подацима Министарства унутрашњих послова, више од пола милиона људи напустило Србију, каже председник Србије Александар Вучић.

– Добио сам јутрос податке из МУП, до јутрос земљу је напустило 559.834 човека. За празнике рачунамо да ће око 750.000 грађана наше земље отићи на одмор у иностранство. То говори једно: то је рекорд апсолутни остварен за излаз из земље поводом 1. маја, што говори колико људи имају новца за то. Већи број људи има новац, па могу себи то да приуште, а с друге стране нисмо довољно разумели шта се то збива у свету – каже Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је навео, „ми се смејемо о ономе што говоре европски политичари, да се штеди на свим странама и да долазе тешка времена“.

– Све то нам не гарантује сигурност, суочаваћемо се са тешким ситуацијама, долазе тежа времена, не због нас него мора да се схвати. То је светски сукоб – казао је Вучић после војне вежбе „Штит 2022“.

Осврнуо се и на поскупљења и извештавања медија.

– Када нешто поскупи то је вест неколико дана, најважнија на свету, а када се потпише значајан уговор, то је вест која је актуелна пола дана. Држава већ довољно штити ту своју цену. Одричемо се 2,7 милијарди динара на месечном нивоу. Са свим тим, захваљујући повећању цене нафте на светском тржишту, цена је таква. Имамо најјефтинију цену хлеба у Европи. Можете да видите колико водимо рачуна да заштитимо најсиромашније, слично је и са уљем. Радимо све што можемо да заштитимо становништво, ово је све увезена инфлација – истакао је Вучић.

Извор: Блиц

Ознаке