Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАРОДУ: Чекају нас тешка времена, разговараћемо са свима (ВИДЕО)

Александар Вучић, председнички кандидат коалиције „Александар Вучић – Заједно можемо све“ прогласио је победу. Вучић је на конференцији за новинаре у штабу странке рекао да је на председничким изборима освојио 59,9 до 60,1 одсто гласова.

Вучић је честитао вечерас политичким такмацима на изборним резултатима и изразио задовољство што су људи у Србији изашли у тако великом броју.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да су избори суштински протекли у најбољем реду и миру.
Навео је и да је на резултате избора у многоме утицала украјинска криза, као и да је сам крив што листа СНС има нешто мање гласова.

Вучић каже да ће Србија морати да се определи којим путем ће у будућност, и истиче да ће се пре него што напусти чело СНС разговарати са свим политичким факторима.

„За оне којима је све лако у изборној кампањи, нека наставе да се баве лагодном политиком, за њих неће бити места у влади. То важи и за Владу, и за градску скупштину и градску власт“, рекао је он.
Председник истиче да према подацима СНС, који укључују и податке са КиМ и из дијаспоре, листа Заједно можемо све је освојила 44 одсто гласова.

„Листа „Драган Ђилас За уједињену Србију“ је освојила 13.6, листа Ивица Дачић 11.4, Милош Јовановић ДСС НАДА 5.3, Морамо нешто више од онога што је речено, 4.7, и Заветници и Двери су на 3.8. Радикали и Суверенисти су на 2.2 и 2.3, СВМ 1.55, Заједно за Војводину 0.65″, рекао је он.

То значи да ће СНС имати 124 или 125 мандата, и да је већина за самостални састав владе на ивици, али и да само са СВМ имају довољно за већину.

„Интересантно је да су нам градски резултати у Београду нешто бољи него што су парламентарни у самом граду Београду. Дакле, на председничким изборима Здравко Понош је добио 17.7 одсто, Милош Јовановић 5.9, Милица Ђурђевић 4.5, Бошко Обрадовић 4.4, госпођа Стојковић 3.15, госпођа Стаменковић 2 одсто, Миша Вацић 0.9 одсто. Ја сам добио 59.9 до 60.1 одсто“, рекао је Вучић, на шта је поздрављен громким аплаузом.

Председник је потом рекао да је поносан на чињеницу што је успео да уради оно што нико у политичкој историји Србије није успео.

„Једини сам који је два пута победио у првом кругу, и то да ниједном није чак било ни тесно, и да је у другом мандату добијена значајно већа подршка. У другом мандату је добијена значајна подршка, и добио сам у првом кругу 2.245.000 гласова“, истакао је Вучић.

Извор: sputniknews