Православље

ЗА СРЕЋУ И ЗДРАВЉЕ ВАШИХ УКУЋАНА! Ове иконе обавезно морате имати у свом дому!

Живот нам по некад тако удеси путеве, да нам нико до сам Господ Бог не може помоћи. Када особу савлада изненадна болест, тада се посебно моли Богу за помоћ и сазнаје колико је здравље важно, али и колика је моћ молитве.

Ако желите да започнете процес излечења од свих болести, прво идите до најближе цркве и ставите свећу на икону на коју вам очи саме “падну”. На тај начин Господ нам даје до знања где да започнемо наше излечење.

Постоје врло јаке иконе и свеци који помажу болесним људима да се опораве брже и оздраве.

Стога вам предлажемо да иконе тих светаца увек држите у својој кући, а оне ће вам помоћи да ојачате и физички и психички.

Икона Мајке Божије

Људи кажу да ова икона лечи од многих болести, а верује се да ју је први иконописао сам свети Лука и да она због тога има велику моћ исцељења људи.

Икона приказује Мајку Божју и Исуса Христа, где се јасно види како га она воли и брине се за њега, као што воли и брине се за све оне људе који јој се обрате за помоћ.

Икона Светом Василију Острошком

Човек из народа, човек који брине за народ. То је Свети Василије Острошки. Светац који ходи међу људима.

Икона Светог Василија Острошког треба да се нађе у сваком дому, јер се сматра да овај светац чува породицу и кућу од пожара, зла и болести.

Икона Пресвете Богородице Тројеручице

Зашто се за ову икону каже да је “тројеручица”? Ако боље погледате, видећете да су на њој приказане три руке, одакле се сматра да ова икона ублажава болове у рукама.

Међутим, верује се да помаже при излечењу разних болести.

Истина је да све иконе имају моћ излечења, јер из људске душе “избацују” зло и мржњу, остављајући доброту и благостање.

Ако је особа негативна, ако из њега избија љутња, чак ни све иконе на свету му неће помоћи да оздрави, опрости, залечи се…

Највећу моћ има права и искрена молитва. Научници су доказали да верник удубљен у молитву потпуно искључује мождану кору, а то означава потпуну сигурност и одсуство стреса.

– Молитва је снажан лек те не само да регулише све процесе у људском организму, него и обнавља уништену структуру свести – тврди Валери Слезин, директор Лабораторије за неуропсихофизиологију на Институту за истраживање и развој психонеурологије у Ст Петерсбургу.

Већина болести узрокована је тако негативним ситуацијама и умно потенцираним проблемима који се током молитве повлаче или чак потпуно нестају.

Научници су доказали да се након Литургије и других верских обреда нормализује крвни притисак и друге вредности измерене у крви. Наводно је доказано и да звук звона убија вирусе, а света вода мења своја својства излечења зависно о степену веровања верника што је заправо само додатак на теорију о “памћењу воде”.

 

Извор: Република