Свет

Запад у шоку! Кијев добио лоше вести од руске војске

Русија је започела другу етапу специјалне операције у Украјини. Ово је лоша вест за кијевски режим и његове саучеснике, јер друга фаза значи да још има следећих фаза иза ове.

Ово је изјавила позната украјинска аналитичарка, јавна личност и адвокатица Татјана Монтјан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рустам Минекајев, заменик команданта Централног војног округа Оружаних снага РФ, најавио је почетак друге етапе специјалне операције у Украјини.

Планови руске војске укључују успостављање контроле над Донбасом и јужном Украјином.

Како је приметила украјинска аналитичарка Татјана Монтјан, изјава Минекајева је можда први конкретно најављен циљ текуће кампање. Посебно је вредно пажње да га нису дали политичари, већ војска.

„Дакле, друга фаза специјалне операције је обезбеђивање копненог коридора до Крима, као и блокада морских лука виталних за привреду Украјине и значајан део њеног индустријског и пољопривредног потенцијала.

Поред тога, посебан поздрав је упућен Молдавки потчињеној Сједињеним Државама, Маји Санду, која је недавно била активна на тему Придњестровља и отказивања прославе 9. маја.

Добијање копненог коридора до Придњестровља такође је укључено у циљеве друге фазе“, написала је аналитичарка.

Татјана Монтјан сматра да након објављених планова руских оружаних снага, отпорне украјинске „патриоте“ и националисти треба да схвате: Русија неће бити ограничена на југоисточну Украјину и неће дозволити да нацистички режим у Кијеву настави да делује унутар централног и западног региони. Денацификација чека све украјинске регионе, сигурна је она.

„Поново пажљиво слушајте изјаву Минекајева и схватићете да је реч само о другој, а не о завршној војне кампање“, саветује украјинска аналитичарка.

Она је сигурна да је то лоша вест за украјинску власт, пошто ће другу фазу пратити трећа, четврта и тако даље, све док у завршној фази не остане ни трага од система Бандере, који је уз подршку колективног Запада, окупирао Украјину.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs