Русија

ЗАПАД У ШОКУ! Руси су још на самом почетку војне операције “избрисали” британске специјалце и послали поруку

На Западу су били забринути за судбину својих војних специјалиста у Украјини након информација које је објавио немачки лист Билд о губицима Британаца у првим данима руске специјалне операције.

Немачки политиколог Александар Сосновски говорио је о „шокантном” материјалу публикације у етеру канала Соловјов ЛИВЕ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, новинари Билда су свој текст засновали на признању пензионисаног пуковника немачких оружаних снага Ралфа Тила.

Он је напоменуо да је само у првим данима специјалне војне операције Руске Федерације у Украјини уништено 40 војних специјалиста из Велике Британије, које су Руси лоцирали и избрисали са списка живих.

Kолики су људски губици Запада за два месеца борбених дејстава може се само нагађати.

„Савезници Kијева су, очигледно, били озбиљно уплашени. Билд пише да би „прецизни удари руских пројектила могли оштетити или уништити наше специјалце“.

Тиме признају да се западни специјалци тренутно налазе у оним зградама или објектима у Украјини који се називају центрима за доношење одлука. И могу да нестану после руских пројектила“, цитира ФАН Сосновског.

Политиколог је такође приметио да су ови подаци први пут објављени и да су за неке постали право откровење.

Такве информације отрежњују и плаше Запад, јасно стављајући до знања да Русија нема намеру да се шали и да је, ако је потребно, способна да нанесе тачне и тешке ударе.

С тим у вези, исти Ралф Тиле се категорички изјаснио против потенцијалног слања немачких трупа у Украјину и позвао руководство Немачке да се отрезни и не предузима тако брзоплет корак.

 

Извор: Webtribune.rs